Enerji Santrali Nakliye Ve Taşıma

Sırada dışı boyutları ve ağırlıkları nedeniyle enerji santrallerinin nakliyesi ve taşıması profesyonellik gerektiren işlemler arasında yer alır.

Gebze enerji santrali nakliye ve taşıma işlemlerinde, indirme, bindirme, zorlayıcı doğa ve yol koşulları projelendirilir. Üretim veya lojistik sahadan bindirme, nakliye aşaması, yük boşaltma işlemleri arasında koordine sağlanarak, olası riskler oluşmadan önce önlenir.  Enerji santrallerinin nakliyesi en zorlu süreçtir. Keser Nakliyat, enerji santrali nakliye ve taşıma konusunda oldukça tecrübelidir.

Bu türden santraller genellikle zorlu arazi koşullarında konumlanır. Bunun için görev alan firmaların bu koşullara uygun tecrübeye sahip olması, araçlarında bu koşullara ve enerji santralini taşıma kapasitesine sahip olması gerekir.

Enerji Santrali Nakliyesi ve Taşıması Nasıl Gerçekleştirilir?

Enerji santralleri;

  • Güneş enerji santralleri,
  • Hidroelektrik enerji santralleri,
  • Rüzgar enerji santralleri,
  • Termik enerji santralleri,

Gibi farklılıklar gösterebilir. Bunlar farklı tonajda, farklı hacimlerde, hatta rüzgar enerji santrallerinin kanatlarında olduğu gibi farklı uzunluklarda olabilir. Adana enerji santrali nakliye ve taşıma işlemlerinde, öncelikle bu türden veriler detayları ile incelenir. İlk aşamada nakliyeyi gerçekleştirilecek araçların, yükse uygun kapasitede olması sağlanır.

Gerekli durumlarda özel römorklar ve çekiciler ile projeler desteklenir. Geçiş güzergahları, taşınacak santralin kapasitesine uygun olarak seçilir. Bu nakliye projelerinde karayolları ile koordinasyon sağlanarak, gerekli veriler ışığında nakliye sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir.

Enerji Santrali Nakliye Ve Taşıma

Enerji Santrali Nakliyesinde Olası Riskler Nelerdir?

Bazı nakliye türlerinde, aracın kapasitesine göre yük ayarlaması yapılabilirken, enerji santrali nakliyesinde yükün durumuna göre araç tedarik edilmesi gerekir. 40-50 metreye kadar uzanan bir rüzgar enerji türbini veya 40-50 ton gibi yekpare gövdeye sahip bir santralin, standart nakliye araçları taşınması imkansızdır.

Bu nedenle profesyonel anlamda nakliye firmasına ihtiyaç duyulur. Nakliyenin gerçekleştirileceği güzergahta, trafik yoğunluğu, alt geçit ve üst geçit gibi oluşumlar, köprülü kavşaklar, standart kavşaklar, nakliye işlemleri sırasında olası riskli bölgelerdir. Bu nedenle nakliyenin tüm aşamasında titiz davranan ekip, bu türden geçişlerde daha titiz davranmak zorundadır.

Ağır tonajlı ve büyük hacimli santrallerin nakliyesinde, yükün kayması ve dengesiz yüklenmesi de büyük risk oluşturur. Bu nedenle özellikle yükleme sırasında, nakliye işleminde görev alan profesyonel ekipte gerekli önlemleri almak, yükün ağırlık merkezini oluşturmak, bindirme sonrası gerekli sabitlemeleri yapmak ve yaptırmak durumundadır.

Enerji Santrali Nakliyesini ve Taşıması İçin En Doğru Zaman Nasıl Belirlenir?

Nakliye işlemlerinde farklı enerji santralleri ve ekipmanları taşınabileceği için, öncelikle yükün durumu hakkında bilgi edinilmesi, uygun hava koşullarının belirlenmesi gerekir. Rüzgarlı, buzlu ve kaygan zeminler, nakliyenin gerçekleşmesi için doğru zaman olmayabilir.

Özellikle nakliye montaj sahasına gerçekleştirilecekse, daha uygun iklim koşulları beklenmelidir. Rüzgarın yoğun olduğu bir zamanda, enerji santraline ait kanatların taşınması, yükün savrulmasına veya hasar görmesine neden olabilir.

Ayrıca can ve mal güvenliği açısından sorun yaratabilir. Nakliye öncesi bu tür koşullar bütünlük içerisinde değerlendirilerek, uygun koşullar sağlandığında nakliye işlemi gerçekleştirilir.

Enerji Santrali Nakliye Ve Taşıma İşlemleri İçin Alınan Önlemler

Şehirler arası yol geçişlerinde gerekli önlemler alındığında, enerji santrali nakliye ve taşıma işlemeleri sorunsuz gerçekleşir. Ancak tali yol geçişlerinde yol kaplamasının dar olması, kavşakların geçişlere uygun olmaması nedeniyle sorunlar yaşanabilir.

Özellikle bu tür geçişlerde küçük yerleşim yerlerinin varlığı durumunda, nakliyede sorunlar oluşur. Bu nedenle öncelikle ilk yükleme yerinden, son varış noktasına kadar tüm ayrıntılar ele alınır. Geçişlerin sorun yarattığı tali yollarda, yeniden geçiş dolgu çalışmalarının yapılması gerekir. Çökme ihtimali olan yollar için, takviye çalışmaları yapılmalıdır.

Enerji Santrali Nakliye Ve Taşama İşlemleri Ne Kadar Sürede Gerçekleşir?

Düşük kapasiteli enerji santrallerinin hacim, ağırlık ve uzunlukları, nakliye işlemlerinin daha konforlu gerçekleşmesine imkan sağlar. Ancak büyük kapasiteli enerji santralleri için aynı şeyi söylemek mümkün değildir.

Çünkü bu tür nakliyelerde yükün zarar görmemesi, can güvenliği açısından sorun oluşturmaması için, mümkün olduğu kadar geçişler daha uzun süreye yayılır ve riskli konumlar nakliye sürecini uzatır. Ancak iyi projelendirilmiş nakliye işlemlerinde, tüm detaylar titizlikle ela alınacağı için, kalkış saati ve varış saati çok rahatlıkla hesaplanabilir. Projede görev alan ekibin profesyonel olması, nakliye süresini önemli ölçüde kısaltabilir.

Enerji Santrali Nakliye Ve Taşıma Fiyatları Ne Kadar?

Enerji santrali nakliye ve taşımasında da, diğer nakliye işlemlerinde olduğu gibi tonaj ve yol mesafesi fiyatlandırmada önemli rol oynar. Enerji santrali nakliyesi, diğer nakliye işlemlerinden daha kapsamlı olması, geçiş güzergahlarında riskli bölgelerin yer alması nedeniyle, fiyatlandırma açısından farklılık gösterir. Fiyat belirlenmesi için, bizimle iletişime geçip görüşme sağlanması, mevcut verilerin paylaşılması gerekir.