Rüzgar Türbünü Nakliyesi Ve Taşıması

Rüzgar türbünlerinin üretim sahasından konumlanacak sahaya aktarımı sürecinde, kanat, gövde ve diğer bağlantı ekipmanları demonte olarak nakledilir. Ancak buna rağmen her bir parçanın büyük boyutlarda olması, ağır tonajlı olması nedeniyle, özel nakliye araçlarına, kapsamlı indirme ve bindirme araçlarına ihtiyaç duyulur.

Adana rüzgar türbünü nakliyesi ve taşıması özel amaçlı üretilmiş nakliye araçları ve tecrübeli ekibi ile rüzgar türbün ekipmanlarını üretim sahasından alarak, montaj sahasına iletimini sağlar.

Bu türden nakliye işlemlerinde, karayollarının ilgili birimleri ile koordineli çalışma yapılır ve projelendirilir. Projede, nakliyenin gerçekleşeceği zaman, geçiş güzergâhları, teslim süresi ayrıntılı olarak ele alınır. Bu türden projeler zamanında teslim edilmesi gereken işlemlerdendir.

Rüzgar Türbünü Nakliyesi Ve Taşıması

Rüzgar Türbünü Nakliyesi ve Taşıması Nasıl Yapılır?

Rüzgar türbünü nakliyesi ve taşıması, yüksek risk taşıyan taşıma işlemleri arasında yer alır. Ancak Gebze rüzgar türbünü nakliyesi ve taşıması yeterli ekip ve ekipmanları ile taşıma işlemlerini projelendirerek, olası riskleri ortadan kaldırır.

Özel amaçlı nakliye işlemleri arasında yer alan rüzgar türübünü taşımasında;

  • Taşıma rotası,
  • Zaman çizelgesi,
  • İzinler,
  • Lojistik faktörler,

Gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Projeye uygun ekipmanlar belirlenerek, taşımanın gerçekleşeceği en uygun zaman aralığı belirlenir. Bu amaçla nakliyenin güzergahı, risk faktörünün en aza indirilmesi için titizlikle projeye dahil edilir.

Standart nakliye işlemleri gibi rüzgar türbünleri taşınamaz. Bunun için geçiş güzergahları için yetkili kurumlardan gerekli güvenlik izinleri alınır. Bazı durumlarda trafiğin akışının durdurulması, kavşak, köprü, tünel gibi geçiş güzergahlarında, maksimum düzeyde güvenli önlemlerinin alınması sağlanır.

Özellikle kanat geçişlerine uygun rotalar belirlenir. Bu türden riskli taşımalarda mutlaka eskort bulundurma zorunluluğu vardır. Bununla birlikte taşıma süresince acil müdahale ekibi de, güzergah boyunca denetimlerini sağlar.

Rüzgar Türbünü Nakliyesinde Ve Taşımasında Kullanılan Araçlar

Rüzgar türbünleri karmaşık yapıya sahiptir ve birçok kısmı küçük parçalara ayrılarak nakliyeye dahil edilebilir. Ancak kanatlar parçalarına ayrılamaz ve yekpare taşınması gerekir. Bu da rüzgar türbünü nakliyesini oldukça zorlaştırır.

Rüzgar türbinlerinin tek bir kanadı 40 metre uzunluğunda, 12-13 ton ağırlığında olabilir. Bu nedenle özel amaçlı üretilmiş kamyon ve lowbed tırlar kullanılır. Bu amaçla görevlendirilen ekibinde tecrübeli olması gerekir. Rüzgar türbünlerinin taşımasında yaşanan zorluklar, sadece kanatlarla sınırlı değildir. Türbünde hassas özelliklere sahiptir. Bunun içinde özel amaçlı üretilmiş araçlar kullanılır.

Rüzgar Türbünü Taşımasında Yükleme Ve Boşaltma

Rüzgar türbünü taşımasında olası riskleri en aza indirmek için, yükleme ve boşaltma işlemlerinin de titizlikle yapılması gerekir. Yük dengesinin korunması için yükleme esnasında nakliyede görevli ekipte hazır bulunur.

Uygun konumda yüklenen, kanatlar, türbün, gövde yapısı, gerekli sabitleme ekipmanları ile araçlar üzerine sabitlenir. Montaj sahasında veya lojistik sahada boşaltma işlemleri sırasında da ekip hazır bulunur. Bu türden alınan önemlerle sorunsuz nakliye işlemi gerçekleştirilir.

Rüzgar Türbünü Taşınmasında Zamanlama Nasıl Yapılır?

Hava koşulları ve trafik yoğunluğu Rüzgar türbünü taşınmasının zamanını belirler. Bu taşıma işlemlerinde, sert hava koşulları ve yoğun trafikte gerçekleştirilmez. Bunun için önceden geçiş zamanları her konuma göre farklı değerlendirilerek, projeye dahil edilir. Projelendirme esnasında, müşterinin özel talepleri de göz önünde bulundurulur.

Rüzgar Türbünü Nakliye Ve Taşımasının Fiyatları Ne Kadar?

Rüzgar türbünlerinin kanat genişliği veya gövde yapısı üretici firmalara göre farklılıklar gösterebilir. Bu tür taşımaların fiyatları, ihtiyaç duyulan araçlara, tonaja, geçiş rotasına göre farklılıklar gösterir.

Bunun için firma müşteri hizmetleri ile ön görüşmenin sağlanması, lojistik verilerin ortaya konması gerekir. Geçiş rotasında mevcut riskli noktalar, fiyat değerlendirmesinde göz önünde bulundurulur. Müşterinin özel talepleri, fiyat değerlendirmesi noktasında ayrıca fiyatlara dahil edilir.